PRAVILA

VARNOST

Pri airsoftu je obvezna uporaba zaščitnih (balističnih) očal, katera mora nostiti vsak posameznik od začetka do konca spopada, brez kakršnega koli snemanja z obraza tudi ko si zadet in odsoten od igre. Vsak posameznik je sam odgovoren za svojo zaščito in v primeru poškode nima pravice tožiti ostalih udeležencev airsofta. Kot zaščitno opremo se priporoča tudi primerno obutev in zaščitne rokavice.

 

PRIZNAVANJE ZADETKOV

Airsoft temelji na fairplay igri, tako da mora vsak posameznik sam priznati in potrditi zadetek. Pod zadetek se šteje vsak zadetek v katerikoli predel telesa ali pripadajoče opreme (replika, nahrbtnik,..)
Nepriznavanje (goljufija) se primerno sankcionira, ponavadi z izločitvijo igralca iz igre!

 

PRAVILA O MOČI AIRSOFT REPLIK

VRSTA REPLIKEFPS(IZHODNA MOČ)MIN. RAZDALJA STRELAOPTIKA
Jurišna (AEG)do 4000mni potrebna
Podpornado 450do 15mni potrebna
Ostrostrelska (DMR)do 500do 15m3x povečava
Ostrostrelska (repetirka)do 600do 30m3x povečava

Uporaba Hi-cap nabojnikov je prepovedana, dovoljeni so le low-cap in mid-cap nabojniki! Podporne replike lahko koristijo boben (drum).

 

PRAVILA STRELANJA

Airsoft replike se uporabljajo le za igranje airsofta, uporaba le teh replik v javnosti je zakonsko prepovedana in kazniva. Z airsoft replikamo streljamo le med igro na druge igralce na airsoft terenih, prepovedano pa je kakršnokoli strelanje proti mimoidočim civilistom, živalim ali zadetim igralcem ki so odsotni od igre.